Introducerea Certificatului verde la locul de muncă împarte coaliţia de guvernare în două. În timp ce PNL, în frunte cu premierul, pune presiune pentru adoptarea lui până la sfârşitul anului, PSD încă trage de timp şi merge pe varianta folosirii acestuia doar în funcţie de creşterea cazurilor de COVID-19 timp de trei săptămâni.

Liberalii solicită urgentarea voturilor pentru proiectul de lege în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, blocat acolo de aproape o lună, pentru a trece cât mai rapid la adoptarea sa în plen. „Am vorbit cu domnul Rafila şi am convenit să găsim acele soluţii prin care Certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Camera Deputaţilor”, a declarat marţi premierul, care nu a vrut să spună cât de repede estimează că va fi adoptat. Mult mai vehementă a fost colega sa din PNL, Alina Gorghiu (vicepreşedintă a Senatului), care a cerut tranşarea proiectului de lege până la finalul lunii decembrie.

De cealaltă parte a coaliţiei, social-democraţii, prin vocea vicepreşedintelui Gabriel Zetea, au anunţat că vor să meargă pe propunerea lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, de a introduce Certificatul verde la serviciu doar dacă are loc o creştere a numărului de cazuri timp de trei săptămâni, dar şi renunţarea la aplicarea acestuia dacă numărul de cazuri de COVID-19 scade timp de 21 de zile.

Integral pe AdevărulComentarii

zaha pai in psd sunt cei mai mari anivaccinisti ,aruncind vina pe aur pentru campania anticovid

1 decembrie 2021 12:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.