Oamenii de știință americani care au creat primii roboți vii spun că formele de viață, cunoscuți sub numele de xenoboți, se pot acum reproduce - într-un mod nou care nu a mai fost văzut la plante și animale, potrivit CNN.

Formați din celulele stem recoltate de la broaștele africane cu gheare (Xenopus laevis), care le dau și numele, xenoboții au o lățime mai mică de un milimetru. Au fost prezentați pentru prima dată în 2020, după ce experimentele au arătat că se pot mișca, pot lucra împreună și se pot chiar autovindeca.

Acum, oamenii de știință care i-au creat spun că au descoperit o formă complet nouă de reproducere biologică, diferită de cele cunoscute la animale sau plante.

Integral pe ProTVComentarii

nea corectu Ba terminati cu prostiile.un robot poate fi programat sa faca ce vrea omul.O forma de viata nu o poti programa cata vreme a gasit singura o forma de reproducere .Poate merge la inceput.Dar Doamne fereste si inteligenta artificiala poate fi scapata de sub control.Dar una vie,naturala?

1 decembrie 2021 10:26

Roboții Pulii Cururile jurnalistice care defecacă articolul ăsta, confundă și scufundă realitatea cu ipotetica fantasmagorică. NU e vorba despre nici un robot viu, ci e vorba despre genetică moleculară și experimente de genetică moleculară pe acele broaște, ce au dus la un nou mod de reprodicere la nivel molecular în acele cazuri specifice și cu acele componente genetice vii. Atât! Roboții ca și cuvânt NU are ce căuta aici în acest context, e o confuzie enormă care dă dovadă numai de cretinism și imbecilism la superlativ. Punct!

1 decembrie 2021 5:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.