România este în procedura de deficit excesiv. În acest context, sunt anumite lucruri și măsuri pe care trebuie să le ia și să le facă Guvernul pentru a reduce deficitul bugetar la sub 3% din PIB până în 2024. Comisia Europeană a publicat cu o zi înainte de învestirea Guvernului Ciucă un raport cu privire la situația țării din punct de vedere bugetar. Ce trebuia făcut, ce nu am făcut și, mai nou, ce așteaptă de la noul Guvern (pe cea din urmă o vedeți la final).

Conform documentului, România a înaintat în 14 octombrie către Comisia Europeană un raport care menționa că „reducerea deficitului planificată pe termen mediu se va produce în principal prin măsuri pe partea de cheltuieli, în timp ce pe partea de venituri ele vor rămâne relativ constante ca pondere în PIB, neluând în considerare impactul reformelor și investițiilor cuprinse în PNRR”.

Cu toate acesta, spune Comisia, raportul (Guvernului Cîțu n.r.) nu specifică alte detalii despre strategia de consolidare pentru 2022 și după.

Integral pe HotnewsComentarii

noi Bugetul Romaniei este secat de 31 ani – si nu se mai termina, de REVOLUTIONARII DE CARTON ESCOCII LU’ ILIESCU SI ROMAN, escroci care azi, sunt in numar de cca. 10 milioane, numarul escrocilor creste in fiecare an, jefuind Bugetul cu urmatoarele: pensii nemuncite, gratuitati banditesti, imobile, terenuri, spatii comerciale. Oare, Parlamentul European si Comisia, nu reusesc sa oblige Guvernul roman sa abroge Legea cu „rivolutionarii”, hemoragia de bani si bunuri, provocata de milioanele de „rivolutionari” escroci? Un simplu vot in Parlament, ar abroga Legea Iliescu/Roman.

30 noiembrie 2021 9:27

Oltean Dar de reducerea drastica a cheltuielilor militare, aberante si total inutile vorbeste vre-un politician ? Ca 'avem angajamente, ca 2% din PIB.....'. Cine dracu pune guvernele sa nu se dez-angajeze, din acesta cursa aberanta ?

29 noiembrie 2021 17:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.