Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a postat pe contul său de Facebook un scurt film în care arată cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi în şcoli.

De asemenea, el a anunţat că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi, în condiţiile în care acestea au fost distribuite cu componentele separate, vor primi zile de concediu. El afirmă că administrarea testului de salivă de către orice persoană fără pregătire medicală durează mai puţin de un minut. Cîmpeanu a declarat, luni, la Antena 3, că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe.

„Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (...) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

Integral pe AdevărulComentarii

Lorena Mihăilă: practic, elevii trebuie doar sa-l scuipe în(-tre) ochi pe profesorul care ia spaga contra "test", urmând ca acesta din urma sa colecteze flegma si sa o vânda lu' alde Xi Jinping-Pong pentru banca sa de genomuri umane. Cu respect, L.M.

29 noiembrie 2021 22:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.