Decizie neașteptată într-unul dintre cele mai complexe dosare penale de contrabandă cu alcool: după ce a fost acuzat că a produs ilegal, alături de alți inculpați, peste 1,4 milioane de litri de alcool, cu un prejudiciu estimat de peste 8 milioane de euro, omul de afaceri focșănean Liviu Jitea ar putea scăpa de acuzații. Tribunalul Vrancea a dispus, vineri, 26 noiembrie 2021, ca procurorii DIICOT să refacă rechizitoriul prin care omul de afaceri Liviu Jitea, alături de alți 18 inculpați, au fost trimiși în judecată în cursul anului 2013.

Totodată, instanța a dispus și eliminarea probelor obținute prin interceptări cu mijloace tehnice specifice, decizie care are la bază o excepţie de neconstituţionalitate, admisă de Curtea Constituțională a României, privind o prevedere din Codul de procedură penală, legată de folosirea interceptărilor în procesele penale.

În urma acesteia, SRI nu mai poate sesiza procurorii cu interceptări pe mandate de siguranță națională, decizie care a dinamitat mai multe dosare penale aflate pe rolul instanțelor din România.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.