Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a prezentat un grafic ce arată rata de creștere incredibilă pentru noua tulpină Omicron.

Organizația Mondială a Sănătății a atribuit vineri litera greacă Omicron unei variante de COVID-19 nou identificate în Africa de Sud.

Experții în sănătate sunt profund îngrijorați de transmisibilitatea variantei Omicron, având în vedere că are o constelație neobișnuită de mutații și un profil diferit față de alte variante.

„Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, a spus OMS într-un comunicat publicat vineri. „Dovezile preliminare sugerează un risc crescut de reinfecție cu această variantă, în comparație cu alte COV.”

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a precizat că speră "cu disperare să nu se confirme datele inițiale" şi a prezentat pe pagina sa de socializare un grafic îngrijorător.

„Rata de creștere pentru noua tulpină Omicron este incredibilă - vedeți cu roșu.Dacă datele inițiale se confirmă - noua tulpină este de 5 (cinci) ori mai infecțioasă decât Delta - creștere cu 500% mai mare.

Sper cu disperare să nu se confirme datele inițiale.Dacă are și potențialul de a evada imunologic (nu mai suntem protejați de infecția anterioară sau vaccinuri), ajungem din nou în punctul 0", spune Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică.


Comentarii

Răzvan Cherecheș: Sa moara mama mea de EURO-avorton-"expert", daca stiu cum (se face ca) a ajuns "tulpina" Omacron în Europa, de vreme ce la bordul avioanelor urca DOAR vacssinatii si testatii! Cu respect, R.C.

28 noiembrie 2021 22:05

Hai să nu dramatizăm în extremis Ca orice virus, covid-ul nu face excepție și are mutații care-l fac mai agresiv. Semnalul de îngrijorare al individului cu barba pân-la pulă e de înțeles, dar accentul de disperare e cam exagerat. Problematica e următoarea, la cei vaccinați cu cele două doze au fost cazuri de reinfectare cu covid, dar și-n cazul celor vaccinați cu 3 doze au fost cazuri de reinfectare cu covid, însă, acele cazuri de reinfectare au fost o formă extrem de ușoară a virusului care-n cele mai multe cazuri nu a prezentat simptome la respectivii reinfectați, care la rândul lor nu au murit ca cei nevaccinați, ceea ce e foarte important. Deci, vaccinul protejează enorm viața, asta trebuie să-nțeleagă toată lumea, iar cei nevaccinați dacă vor să supraviețuiască bolii să se ducă să fie inoculați cu vaccin. Recent Brian Adams, cântăreț de succes canadian a fost reinfectat cu covid în ciuda faptului că fusese vaccinat de două ori, dar respectivul nu a avut nici un fel de simptome și se simțea normal, ceea ce ne demonstrează eficiența vaccinurilor. Subsemnatul, m-am vaccinat de două ori cu vaccinul Moderna, care conține numai componente genetice umane, spre deosebire de vaccinul Pfizer care conține și o componentă genetică provenită de la o maimuță cimpazeu, dacă numă-nșel, însă oricare din cele două vaccinuri sunt extrem de eficiente contra bolii și te ajută să supraviețuiești, ceea ce e foarte important. Iar pentru protecția fiecăruia, deocamdată purtarea măștii în spații aglomerate sau închise e necesară, concomitent cu respectarea distanței unde e posibil, etc. Cam asta e!

28 noiembrie 2021 21:58

Expert în sanatate publica: "Rata de creștere pentru noua tulpină Omicron" este mai mare decât rata de crestere a vacilor Holstein si chiar si a hibridului de porumb H4OW1265 - e asa de "incredibil", ca de ieri încoace îmi tot trag palme, shoot-uri în EURO-kur si ma ciupesc de urecherechesi si (parca) tot nu pot sa credibilizez - ÎMI VINE SA-MI IAU CÂMPII SI SA MA SUI PE PERETI!

28 noiembrie 2021 6:55

Elvis Aceasta casandra de chereches cred că este plătit sa vina numai cu știri din astea apocaliptice.Cine a mai scos și profesia asta " expert in sănătate publică" ? Ce au făcut acești experți ptr că sa nu moara atâția oameni? Au băgat doar spaima, teroare și neîncredere .Doar vorbe din partea lor, fapte zero! Pe chercheliu asta de chereches nici nevasta nu-l mai crede.Asta este expert in minciuni, dezinformări și intoxicări.

27 noiembrie 2021 11:48

Claudia Popovici ***ALERTA MAXIMA*** AVERTISMENT DE ULTIMA ORA: Daca vedeti vreun "expert în sănătate publică" cătzărat pe balustrada balconului pradă disperarii că "se confirmă datele inițiale", NU ÎNCERCATZI SA-L ÎMPIEDICATI SA SARA DELA ETAJ, întrucât e inutil - în mod sigur va recidiva la scurt timp!

27 noiembrie 2021 7:12

Paulus: eu zic sa ne pastram sângele rece, sa-i adunam pe cetatenii prada "disperarii" din Spatiul Public (că omu' la disperare ajunge să se facă tot felul de lucruri absurdel, n.m.) să-i izoletizăm, să le administrăm câte 5 bustăre în ceafa si să-i "protejam" prin lipirea / coaserea mastii de EURO-bot, dublata de administrarea de O2 si CH4 pe fond de hiper-ventilare, ca să se (mai) linisteasca o leacă, sa-si mai traga si ei sufletu'. Cu respect, P.

27 noiembrie 2021 7:06

Dr Mengele lui chereches pot sa-i dau puli in gura si sa ejaculez pe barba lui.

26 noiembrie 2021 23:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.