Ministerul Finanţelor a publicat o nouă variantă a proiectului de Ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2021. Din cele două rectificări comparate de „Adevărul” ( Guvernul Ciucă vs Guvernul Cîţu) reies diferenţe importante în plus sau în minus la mai multe ministere.

Ultima rectificare bugetară, publicată joi seară, prevede majorarea deficitului bugetului de stat cu suma de 6,231 miliarde lei.

Ministerul Finanţelor – Acţiuni Generale: +3.767,1 milioane lei, faţă de +3.409,35 milioane lei
Ministerul Sănătăţii: +2.451,2 milioane lei per sold, la fel cum era prevăzut cu o zi înainte de Guvernul Cîţu
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: +2.195,7 milioane lei per sold - la fel Ministerul Finanţelor: +1.564,0 milioane lei, per sold.

Se propune alocarea de fonduri suplimentare pentru acordarea unui împrumut subordonat către CEC Bank S.A (+1.400,0 milioane lei), precum şi pentru plata sumelor din titlurile de plată emise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, conform legislaţiei în vigoare (+232,5 milioane lei). În rectificarea precedentă s-a propus alocarea a +164,7 milioane lei, per sold pentru plata sumelor din titlurile de plată emise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.