Regimul președintelui turc Recep Erdogan a decis să treacă la vegetarianism și să atragă atenția populației asupra risipei alimentare în contextul prăbușirii monedei naționale și a creșterii incontrolabile a prețului alimentelor, scrie Euractiv.

„În loc să mâncăm 1-2 kilograme de carne pe lună, haideți să mâncăm jumătate de kilogram. Cumpărăm două kilograme de roșii și aruncăm jumătate din ele. Păi, haideți să luăm două roșii”, a declarat Zulfu Demirbag, parlamentar din partea partidului AKP al președintelui Recep Erdogan.

Declarația sa vine în contextul prăbușirii istorice a lirei turcești și a crizei economice care bate la ușă.

Integral pe UniversulComentarii

Nicolae Ceaușescu, Cizmar Vodă plumbuit de Crăciun în 89, defunct Dragi tovarăși și pretini otomani, turci, ieniceri și akingii. Dacă vreți o să vă-nvăț eu să vă duceți la păscut pe miriște și să pașteți iarbă, trifoi, lucernă, lobodă, și toate ierburile ce se pot paște, ca să treceți cu bine prin criza pe care v-a dat-o padișahul de sultan al vostru Recep Erdogan. Primul pas e introducerea cartelelor, toate alimentele ălea care mai sunt să fie pă cartelă, că așa a fost și-n România. Apoi să mâncați numai pește, că lozinca aia nici o masă fără pește era la mare modă și la mare trend în România, că așa zic ăia pă engleză trend, la fel ca și inculții de ziariștii lu Pește Prăjit care habar n-au ce vorbesc. Marea problemă e că dacă o să mergeți la păscut iarbă o să vă și bălegați, iar asta e îngrijorâtor ca și bășinile trase de bovine care pun în mare pericol și distrug scutul de ozon al atmosferei. Așa că o să pașteți iarbă mai cu zgârcenie, ca să nu vă bălegați prea mult. Românașii mei aplaudaci mai că erau cu păianjeni la cur, că nu mai prea aveau după ce să se cace, că era foamete mare-n România anilor mei de glorie socialistă multilateral dezvoltată. Pă vremea aia era mare criză de hârtie igienică ce nu se găsea, pentru că erau prea multe cururi ce conduceau țara. Iar ca să treceți și mai bine prin criză, va trebui să răbdați de frig și să-n călziți bordeiele voastre mai cu zgărcenie și să faceți și economie la energie electrică, că e singura cale de a trece prin criză. O să vă las moștenire Opaițul mei multilateral dezvoltat, ca să ajungeți la liman cât mai târziu în pula mea să vă fută de turcaleți. Cu respect, Plumbuitul, alias Cizmar Vodă de dinainte de 89

29 noiembrie 2021 4:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.