CCR a admis sesizarea lui Mugur Isărescu în dosarul în care CNSAS cere constatarea calităţii de colaborator al Securităţii. Judecătorii au constatat că legea pe baza căreia au fost reluate verificările în cazul guvernatorului BNR este neconstituţională.

"Cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea nr.161/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii este neconstituţională în ansamblul său. Prin aceeaşi decizie, cu unanimitate de voturi, Curtea a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.2 lit.b) teza întâi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

Pentru a pronunţa această soluţie, Curtea a reţinut că Legea nr.161/2019, act normativ modificator al Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2008, nu a înfiinţat o autoritate administrativă autonomă şi nici nu a reglementat atribuţiile unei atare autorităţi, ci a reglementat aspecte care ţin de organizarea şi funcţionarea CNSAS.

Integral pe AdevărulComentarii

John Cine dracu are curajul sa-l deranjeze pe Marele Papusar , Isarescu Este de fapt omul din umbra care conduce Romania. Este ales de masonerie sa coordoneze si bineinteles sa sifoneze banii romanilor Pana la moarte. Cu ajutorul acestui sclav , natiunea engleza Traieste posh , in huzur. Noi nu o sa ne dezvoltam niciodata pentru CA acest element toxic v a face tot posibilul sa nu existe niciodata Bani la buget , ba Mai mult a trimis si va continua sa trimita banii si aurul romanilor catre Banca Angliei , va negocia cele Mai paguboase contracte de imprumut cu bancile masoneriei tocmai sa ne Tina permanent indatorati si in saracie. Iar cei care-l judeca ,CCR -ul , nu sunt alceva decat niste subordonati ai acestui Isarescu - unul dintre groparii natiei romane

24 noiembrie 2021 7:05

Egalitate, dar nu si pentru catei Asta nu il absolva pe Isarescu de faptul ca a fost colaborator al Securitatii. Restul sunt chichite avocatesti.

23 noiembrie 2021 16:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.