Haosul şi ceaţa minţii de pe scena politică actuală din Republica Mioritică România se învârte în jurul întrebării „de ce?”. În pofida tuturor scenariilor, unii ar mai putea crede că există o „strategie”, un plan şi un obiectiv. La final, s-ar putea dovedi că nu este decât o mare ţeapă. O auto-ţeapă!

O scurtă recapitulare doar a unora din evenimentele ultimelor luni ne arată că sisifica aventură a găsirii formulei optime de „guvernul meu” seamănă cu o aventură a unui Don Quijote prezidenţial. Scopul nobil de a „face istorie” timp de două mandate se împotmoleşte în problema nesemnificativă a unui Sancho Panza competent. Mai mult, orice candidat la statutul de „scutier” al Preşedintelui a ajuns, în cele din urmă, să îi dea cu flit.

Pe scurt, iată epopeea tristă a postului (încă neocupat) de „scutier prezidenţial al guvernului meu”: Ludovic Orban... favoritul lui Iohannis nu a mai fost bun. A fost înlocuit de pariul lui Iohannis cu Câţu. Cîţu, supersimbolul preşismului, al slugărniciei, a aruncat în aer o coaliţie care funcţiona. Greu, dar funcţiona. Iar unele ministere chiar aveau rezultate în direcţia îmbunătăţirii administraţiei în beneficiul cetăţenilor. Câţu pică spectaculos, cu cel mai mare număr de voturi „contra” la o moţiune de cenzură. Cîţu nu mai este vrut de nimeni.

Integral pe AdevărulComentarii

ardelean N-am crezut in vorba romaneasca: mare si prost , dar s-a adeverit si in cazul mutalaului.

19 noiembrie 2021 7:12

Angem Stupid idiot !

19 noiembrie 2021 3:23

ciclop si sigur pensionarii vor vota "in corpore" - 5 milioane de voturi pentru DESTITUIREA lui k.w. iohannis !! Asteptam semanlul :LA VOT SI DATI-I UNA PESTE "BOT " !! lui k.w. iohannis !! DECI PENSIONARI LA VOT !!

18 noiembrie 2021 20:53

Domnul președinte Lehamite, în care lehamitea nu e a lui (ar însemna să-i fie lehamite de traiul pe vătrai de la Trii Coceni), ci a noastră. Ce dracui să-i tot spui unui nesimțit, care ori nu simte chiar nimic, ori i se fâlfâie stegulețele de la golf de Românica și de rumâni...

18 noiembrie 2021 20:52

ciclop nu uita si nu trebuie sa ierte PSD bataia de joc :'ciuma rosie ' 'ciuma rosie ''ciuma rosie ''ciuma rosie ''ciuma rosie ''ciuma rosie ''ciuma rosie '

18 noiembrie 2021 18:24

ciclop mai discutam despre suspendare peste cateva luni !! Mos Costache al lui Tipirig , om cu "esperenta de viata, a facut si razboiul al mare pune cam asa : "baaaa nepoate cand s-a ales nematul presedinte am zis , gata ,l-am apucat pe dumnezeu de picior dar :: ""ghinion, pas cu pas si intro "pereoada scurta" " am vazut ca de fapt l-am apucat pe dracu de coada si acum nu mai scapam asa usor de el,nici cu toate descantecele si vrajile pe care le face baba Veta, noaptea in cimitir, cu oase de cap de caine si "imbracata " in pielea goala de nu-l mai sperie , bag seama ca nu pricepe limba noastra , e ""strin" , asa ca acum trebuie sa facem crucea mare ca e dracu batran , da pana la urma urmelor tot ii venim noi de cap , nu se pune el cu noi , asa ca sa asteptam sa dea coltul ierbii si vorbim atunci"

18 noiembrie 2021 18:20

Dan Vîlceanu, cel ce-l fute-n cur pe Cîțu ciclop,ai dreptate, doar ca PSD Ciolacu il tine-n brate. Daca 15% din parlamentarii PSD ar vota suspendarea, Iohannis ar putea deveni istorie in 2 luni.

18 noiembrie 2021 17:03

ciclop nici presedintele part time, primul navetist , primul schior, primul golfer, primul turist , prima "sosoaca prezidentiala anti masca " si primul lenes al tarii NU MAI ESTE DORIT DE NIMENI!! DEMISIA DE RUSINE PT. CA DE ONOARE NU POATE FI VORBA !!

18 noiembrie 2021 14:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.