Când te simţi răcit şi durerea de cap sau congestia nazală nu-ţi dau pace, poţi încerca în primă fază remediile naturiste. Când stările de rău te opresc din activităţile obişnuite, eşti gata să pui în practică şi cele mai bizare leacuri. În căutarea celor mai eficiente, popoarele lumii au ajuns să folosească ingrediente total neobişnuite pentru a pune capăt neplăcerilor date de răceli.

O răceală în timpul unei călătorii în altă ţară îţi poate răpi voia bună, dar îţi oferă posibilitatea să încerci remedii locale, o variantă a clasicei supe de pui. Unele ingrediente sunt universale, precum ceaiurile fierbinţi, ghimbirul, mierea, usturoiul, în timp ce altele ar fi mai bine să nu-ţi fie divulgate, cum ar fi şopârlele deshidratate. Toate au în spate o tradiţie de sute de ani. O parte dintre remediile ciudate sunt folosite exclusiv într-o anumită ţară. În SUA, de pildă, în Texas, mai precis, se obişnuia masarea picioarelor de seu de vită sau a pieptului cu gunoi de grajd de vacă. Acesta din urmă deschidea rapid sinusurile.

În acest sezon rece, poate vei găsi utile unele dintre leacurile pe care le folosesc alte naţii.

Integral pe Click pentru femeiComentarii

Dumitru Popescu Da, cred ca o supă de soparle cu chiare de crocodil i-ar merge foarte bine lui Klaus Iohannis, ca sa-i vina mintzile la cap!

18 noiembrie 2021 20:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.