Liberalii sunt împărţiţi în ceea ce priveşte o viitoare colaborare cu PSD în noul Guvern, însă şi problemele care ar putea fi generate de o asemenea decizie, adică rupere partidului, susţin surse din conducerea PNL. O altă situaţie complicată este considerată apariţia mai multor poli de putere în formaţiunea liberală, dacă Guvernul va fi condus de Nicolae Ciucă, iar Florin Cîţu ar fi în afara Executivului.

Evoluţia negocierilor politice între delegaţia liberală condusă de Florin Cîţu şi cea social-democrată, în frunte cu Marcel Ciolacu, a dus la apariţia primelor tensiuni în interiorul partidului. Deşi conducerea restrânsă, adică formatul de 6 oameni (preşedintele, prim-vicepreşedinţii partidului şi secretarul general) care au mers la negocieri, înclină spre o înţelegere cu PSD, la nivel naţional din ce în ce mai mulţi liderii din teritoriu nu sunt încântaţi de o asemenea variantă şi ar merge pe varianta cu USR, deşi cu mai mică susţinere parlamentară, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”. Discuţia tranşantă şi votul privind calea de urmat - guvernare cu PSD sau cu USR - va avea loc la viitorul Birou Politic Naţional, care cel mai probabil va fi convocat pentru ziua de luni.

Una dintre problemele discutate în partid este urmarea oficializării colaborării cu PSD, care ar putea duce la ruperea partidului de către Orban. Deja fostul preşedinte are un grup de 17 parlamentari alături de el, însă acesta ar mai putea atrage câţiva, dar şi oameni din filiale, pentru a începe o construcţie politică de la zero.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.