PNL a executat luni seară o întoarcere cu 180 de grade a poziției politice și a deschis drumul spre un guvern majoritar, cel mai probabil cu PSD. Cum s-au răzgândit liberalii peste noapte, cu 12 ore înainte ca audierile miniștrilor să înceapă în Parlament? Factorul declanșator a fost o serie de telefoane date de președintele Klaus Iohannis liderilor PNL, potrivit surselor G4Media.ro.

Șeful statului i-a sunat luni pe Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului și le-a transmis că șansele guvernului minoritar Ciucă sunt zero în Parlament. El le-a cerut o schimbare rapidă de poziție, astfel încât PNL să înceapă negocierile reale pentru un guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR, potrivit surselor G4Media.ro.

Președintele mai ceruse o schimbare similară de mandat și săptămâna trecută, dar Florin Cîțu, președintele PNL, o refuzase. Miza lui Cîțu era una personală: el voia un guvern Ciucă slab, pe care să îl poată controla de la partid și, astfel, să rămână în cărți. Prin contrast, un guvern Ciucă stabil în Parlament, sprijinit de o majoritate confortabilă, îl face pe Florin Cîțu un președinte de partid fără mare putere, ce poate păți exact ca Ludovic Orban: să piardă partidul în timp scurt în favoarea premierului.

Integral pe G4media.roComentarii

Lulu Verner a uitat de PEEEESEEEEDEEEE, si acum le cere ajutor. PSD-ul nu ar trebui sa intre la guvernare ca sa nu fie partas la dezastru facut de PNL !!!

3 noiembrie 2021 11:42

G4Media Chiar nu vede niciun „anal-ist” pulitic că toată bulibășeala asta din conducerea Românicăi se datorează STRICT brontozaurului de la Cotroceni avid să aibă „guvernul meu”? În loc să respecte strict prevederile constituționale privind rolul de mediator imparțial în toate problemele ce privesc societatea și țara, pezevenghiul s-a făcut toboșarul satului în favoarea unuia dintre partide și, desigur, a portofoliului propriu. După ce a strigat pe toate gamele Peee-Se-Deee-ciuma roșieee, acum își trimite ciracii să-i îmbie pe pizdaci să ia măcar o parte din povara gubernării de pe umerii schilozi și cîțoizați ai lăbărarilor!!! Ciolacu n-ar trebui să muște cu niciun chip din mărul otrăvit oferit de Trei Coceni, dar Dumnezeu știe cine îi mai răsucește și lui cheița?! Văd că a adoptat și el cuvântul magic, dar ipocrit și putred, RESPONSABILITATE. Adică au furat componenții „guvernului meu” de s-au cocoșat din banii țării, împrumutați cu dobânzi uriașe, au abordat panemia dea-ndoasele, cu vaccinul și cimitirul, nu cu tratamente antivirale precoce și chiar preventive, iar acum se dau fete mari și pretind responsabilitate celor chemați să-i salveze de la demisii și pușcărie! PSD-ule, fii deștept și lasă-i să se înece, altfel răul nu va putea fi stârpit, iar cretinii vor reveni și vor pretinde, precum Băsoiul, că au „trecut țara prin criză”!!!

2 noiembrie 2021 10:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.