Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a spus la interviurile Digi24.ro, că certificatul verde nu reprezintă discriminare, dar că felul în care a fost adoptat, prin hotărâre de guvern, este „nelegal”. Asztalos spune că drepturile și libertățile pot fi, din punct de vedere constituțional, limitate dacă există nevoia protejării sănătății publice - „Nicio instituție nu poate contesta, nici măcar parlamentul, rezultatele cercetărilor științifice (...) dacă sunt în situații diferite, am obligația să aplic măsuri diferite și atunci nu sunt în situație de discriminare”.

Moderator: Asistăm la un val de invocări ale discriminării, probabil că suntem într-un punct în care această idee a discriminării prinde din ce în ce mai mult contur. Vedem pe toate palierele, legiuitori care invocă discriminarea, oameni simpli care invocă discriminarea.

Este sau nu certificatul verde discriminatoriu?

Csaba Asztalos: Articolul 53, alineatul 1 din Constituție arată foarte clar că drepturile fundamentale și libertățile omului pot fi limitate și enumeră condițiile în care pot fi limitate. Prima condiție de formă este că aceste limitări trebuie să aibă loc, citez, numai prin lege.

Integral pe Digi24Comentarii

Eștia din „gubiernul mieu” mai întâi te omoară, după care îți explică cum e cu dreptul la viață prioritar. Poți să porți mască și la găoz că tot aia e, oriunde ai purta-o. În ce privește medicamentele adevărate anticovid, tot asta e, că nu sunt pentru toată lumea, ci pentru cei ce merită, sau măcar se simt să contribuie cu ceva acolo... Restul, hrană pentru cine s-o nimeri.

29 octombrie 2021 13:55

Je Serios sogore? Da' de aliniatul 2 aal art. 53 din Constitutie de ce nu zici nimic ? Iaca' zic io' ca sa fie oamenii bine informati: ARTICOLUL 53 (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

29 octombrie 2021 11:54

Csaba Asztatalos Ierte-mă rumanii, io mi-s secui, adică nu, bozgor, și nu știe ce-i aia descrimenare in limba lu fute iute! Io crecă descremenare e atunci când te scremi că s-a terminoiu și paracetamoiu in hospedal și nu-i mai rimane lu badea Cîțoran decât oxigen amestecat cu ceva hidrocarburi, adecă apă de ploaie poluată, care ajută la Covidică să umple cemiterele. Deci, nu vrun fe de desciminere atunci când pilulele alea bune, antivirotice, premite cadou de prin mUE ecce destribuite pe circuit inchis, păntru tovarășii care se merită, sau macar se scormonesc in chimir cu ceva parai. Mult noroc, draghie tavarisci, și viață lunga și vânjoasă în pantaloni. Fără descrimenare, tovarăși! Dreptul la veață ecce priotitar după ce morituri te salutant.

29 octombrie 2021 11:33

Xi Jinping-pong (習近平 / 习近平, n.m.): eu nuu înteleg cum se face ca "consiliul" de "discriminare" de bulangi elghebete ORL-R (fututi în nas. gât si urechi & rapelati, n.m.) se ocupa de chestii de-astea cu "certificale" "green"...

28 octombrie 2021 22:13

Victor Ponta, ofiter SIE, mason, homosexual Elvis, nu pot uita găoaza ta...

28 octombrie 2021 21:52

Elvis Din puțul gândirii asztalosian.

28 octombrie 2021 20:36

Dan Vîlceanu, cel ce-l fute-n cur pe Cîțu Vreau pstac cîțist. Acum!

28 octombrie 2021 18:58

Apel la luciditate Poarta masca, nu fi prost!

28 octombrie 2021 16:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.