Încă 34 de persoane, printre care şi un comisar şef de Poliţie, au fost trimise în judecată în Dosarul fabricii de permise de la Suceava. Printre aceştia se numără angajați MAI, instructori și intermediarii școlilor de șoferi care au permis fraudarea probei teoretice a examenului auto pentru un număr de 235 de candidaţi.

Dosarul fabricii de permise de la Suceava: Încă 34 de persoane au fost trimise în judecată.

Un număr de 34 de persoane, printre care și un comisar șef de Poliție, implicate în cunoscutul dosar al permiselor obținute fraudulos în Suceava, au fost trimise în judecată de Direcția Națională Anticorupție.

Aceștia, angajați MAI, instructori și intermediari ai școlilor de șoferi, reprezintă doar o "tranșă" de trimiteri în judecată, fiind vorba de cei care ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducător auto unui număr de 235 de candidați, în cursul anului 2020.

Este vorba despre angajați MAI care au luat mită sau chiar au protejat în mod direct gruparea.

În rechizitoriul procurorilor se arată că cei care dădeau șpăgi dădeau sume între 600 - 5.500 de euro.

Erau două metode de fraudare a examenului. Fie în sala de examen li se șopteau direct răspunsurile corecte, fie era și o metodă mai elaborată, în care cel care susținea examenul era dotat cu echipament audio-video, cască și cameră video, și îi erau transmise răspunsurile corecte.

În funcție de câte răspunsuri corecte avea nevoie, candidatul trebuia să dea în jur de 100 de euro pentru fiecare răspuns.

Întreaga rețea a fost destructurată în urma unei percheziții de amploare.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.