Literatura momentului e din ce în ce mai axată pe legătura strânsă dintre minte şi corp, despre obiceiurile simple pe care le-am uitat şi la care ar fi bine să revenim. Nu mai mâncăm la timp, nu mai dormim, nu mai mergem, facem aproape totul să ne stricăm singuri.

Una dintre cărţile cele mai bine vândute acum la noi este cea a lui Gabor Mate, Când corpul spune nu. Nu există oameni care să nu fi trecut prin episoade de stres acut, fie el provocat de fenomene exterioare, fie produs din cauze interioare. Boala secolului al XXI-lea ne-a făcut pe toți să simțim măcar de câteva ori în viață că am ajuns la capătul puterilor, determinându-ne să luăm măsuri urgente ca să restabilim echilibrul.

După câteva decenii de carieră medicală de excepție, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Mate a strâns laolaltă poveștile părinților săi, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi. Cartea sa este un semnal de alarma și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Ищкшы Лгзсрфл Ифш вфк вуызку су мщкишеш мщш фшсш?

18 noiembrie 2021 21:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.