În timp ce premierul Florin Cîţu se laudă cu o creştere economică fabuloasă în România, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în luna decembrie s-ar putea să nu mai fie bani pentru lefurile celor 300.000 de profesori din sistemul de învăţământ, în condiţiile în care nu a avut loc nicio majorare salarială pentru aceştia de la stabilirea bugetului şi până acum.

„Vom avea o problemă cu plata salariilor. Avem execuţie de 50% pe primul semestru, de ce am fost exact în grafic cât am planificat şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare, dacă nu avem un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie o rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat şeful Educaţiei.

„Un nou motiv de tensionare“

Reprezentanţii sindicatelor afirmă că toate guvernele aflate până acum la Palatul Victoria şi-au făcut un obicei din a-i speria pe profesori că nu le mai plătesc lefurile. „În permanenţă, în luna decembrie suntem anunţaţi că nu există bani suficienţi pentru plata drepturilor salariale.

Integral pe AdevărulComentarii

KlauSfincter (nesătul) JohANUS, poponar pasiv Și eu aș vrea să fiu futut în cur până crăp. Dacă se poate, de tot poporul român

28 octombrie 2021 12:43

poporul roman Traseistul Sorin Campeanu trebuie futut in cur pana moare.

28 octombrie 2021 8:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.