Filosoful Mihai Șora a scris pe Facebook că un „însărcinat cu afaceri” al României în SUA, Chivel Porumb, i-a transmis un mesaj de amenințare. Contactat de Libertatea, Porumb nu a negat că mesajul îi aparține, susținând însă că nu l-a amenințat pe filosof. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe anunță că Chivel Porumb „nu este și nu a fost angajat al MAE”, ci al Ministerului Economiei, instituție care a transmis că acesta s-a pensionat în mai 2020.

„Am primit, de-a lungul vieții, multe amenințări cu moartea de la oameni din Servicii, acoperiți sau descoperiți, tovarăși de nădejde ai ceaușismului târziu „reconvertiți“, după 1990, la afaceri cu statul, diplomație, gazetărie-coroi și alte obligații de partid. Când nu sunt amenințări propriu-zise, iau forma unor stropșeli, ca aici, „urări“ arzătoare de moarte rapidă (și în chinuri, de preferință), croite după același calapod ideatic și lexical. Mulți dintre cei ce mi le-au aruncat peste gard s-au prăpădit între timp. Dumnezeu să-i ierte”, a scris Mihai Șora, pe Facebook.

Filosoful în vârstă de 104 ani susține că un „diplomat român” a fost cel care i-a transmis mesajul prin care îi dorește moartea. „De domnul Chivel Porumb nu auzisem până acum 10 minute, când i-am descoperit răvașul în cutie. Domnul Chivel Porumb este diplomat român. Ne reprezintă țara peste hotare, în Statele Unite, având rang de ministru „însărcinat cu afacerile“ la New York”, a adăugat Șora.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.