România se află pe locul al patrulea în Europa la numărul de noi îmbolnăviri zilnice de COVID-19 și pe locul al treilea la numărul de decese, în urma unor țări cu populație de câteva ori mai numeroasă, precum Rusia sau Ucraina.

Spitalele sunt luate cu asalt de pacienți pentru care nu se mai găsește cu săptămânile un pat liber - sute sau chiar mii de bolnavi așteaptă în acest moment un pat ATI pe holuri, în Unitățile de Primiri Urgențe sau chiar în corturi amenajate în fața spitalelor - în curțile spitalelor se formează cozi interminabile de ambulanțe, medicamentele pentru tratarea COVID lipsesc în multe spitale, iar personalul medical și așa insuficient este epuizat după un an și jumătate de pandemie.

Este clar că valul 4 a prins țara noastră pe picior greșit și nimeni nu a prevăzut dezastrul - cea mai bună dovadă o reprezintă marea relaxare și declarațiile triumfaliste din vara trecută că am oprit pandemia. Cum am ajuns însă aici?

Integral pe HotnewsComentarii

pensionar Incompetenta boilor care conduc Romania,apoi prostia acestora si fudulia lor. Ati distrus Romania nemernicilor...

28 octombrie 2021 7:24

Idiot Românii, pe bună dreptate, refuză să se interneze în "spitalele morții", din care, se știe nu se iese decât cu piciorele înainte

27 octombrie 2021 14:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.