Autoritatea de reglementare în Comunicații (ANCOM) îl contrazice pe ministrul Sorin Cîmpeanu, care a spus că elevii au fost trimiși în vacanță în loc de școală online pentru că predarea online ar avea nevoie de viteze de minim 100 Megabiti pe secundă (Mbps), scrie Hotnews.ro.

Mai exact, afirmația ministrului este contrazisă de parametrii tehnici pentru cele mai populare aplicații online – Zoom, Teams ori Webex, în care vitezele minime necesare sunt chiar de 30 de ori mai mici, arată datele Autorității de reglementare în comunicații. În plus, spune ANCOM în răspunsul acordat Hotnews, toate aceste aplicații merg pe orice tip de conexiune fixă ori mobilă – de la 3G până la Wi-Fi și internet fix.

Răspunsul ANCOM: „În funcție de aplicațiile utilizate pentru procesul de predare online, calitatea conexiunii la internet și cerințele de lățime de bandă de internet diferă. Printre cele mai populare aplicații de acest fel se numără Zoom, Microsoft Teams și Cisco Webex. Utilizarea aplicației Zoom se poate face în condițiile existenței unei conexiuni 3G, WiFi sau a unei conexiuni prin intermediul internetului fix.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.