Trei adolescenți au dezvoltat simptome psihiatrice severe precum paranoia, delir și gânduri suicidale în timpul infecției cu COVID-19. Oamenii de știință cred acum că au identificat un posibil declanșator: anticorpi „defecți” care ar fi atacat din greșeală creierul tinerilor, relatează Live Science.

Cercetătorii au depistat prezența unor autoanticorpi la doi dintre adolescenții care au fost examinați la Spitalul de Pediatrie Benioff al Universitatății Californiei din San Francisco după ce s-au infectat cu COVID-19 în 2020, potrivit unui studiu de caz publicat luni, 25 octombrie, în revista medicală JAMA Neurology.

Autoanticorpii au fost prezenți în lichidul cefalorahidian (LCR) al pacienților, lichidul clar și transparent care umple spațiile goale din cutia craniană și măduva spinării.

Integral pe HotnewsComentarii

nea corectu vezi ma ca aia au tras prenandez pe nas si acu se sufoca nu mai pot respira.

27 octombrie 2021 9:22

Hot-Poolla-Fake-News: Si "redactia" noastra pare a fi afectata (masiv, n.red.) de acest sindrom, care la noi se manifesta prin defecarea de "articole" menite sa justifice tragedia sinuciderii tinerilor din cauza terorii restrictiilor. Cu respect, H-P-F-N

27 octombrie 2021 8:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.