Valul patru al pandemiei de coronavirus nu a sufocat doar spitalele din România, ci a umplut și cimitirele. România a înregistrat săptămâna trecută peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19, iar cea mai neagră zi a fost 19 octombrie, când 574 de persoane au murit.

Alexandru Ruș, purtătorul de cuvânt al Federației Române Funerare, mărturisește într-un interviu pentru Gândul că patronii firmelor de pompe funebre au ajuns în punctul în care nu mai pot gestiona situația. În ultimele săptămâni, 8 din 10 morți care au ajuns la firmele de pompe funebre sunt decese de COVID.

„A crescut semnificativ numărul de morți COVID-19 comparativ cu valurile precedente. Este o problemă reală. Dacă până acum aveam câte un caz de deces confirmat cu COVID, să spunem unu sau două decese din 10, în ultimele trei săptămâni, am ajuns să înregistrăm în jur de opt morți din 10 cu SARS-CoV-2. Cu greu facem față, pentru că există lipsă de personal pe partea de COVID-19. Unii s-au îmbolnăvit, la rândul lor, de COVID și nu mai pot lucra, pentru că și noi suntem foarte expuși”, spune Alexandru Ruș, purtătorul de cuvânt al Federației Române Funerare și proprietar al unei firme de pompe funebre.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.