E nevoie luni de certificatul verde să poți intra în mall-uri? Teoretic da, practic nu. Sau invers? Nimeni nu știe. Dimineață, la unul din mall-urile pe unde a trecut reporterul HotNews.ro se solicita certificatul verde la ușă. „Era nebunie”, după cum spune unul din paznici. Apoi a venit „circulara” că nu mai e nevoie. „Acum nu, poate mai târziu”, spunea pe la prânz gardianul. La alt mall situația părea mai clară: „Azi nu. De mâine sigur, sigur!”

Ora 12.20, la Veranda Mall din zona Obor, unul dintre cele trei mall-uri în care reporterul HotNews.ro le-a luat la pas să vadă dacă și cum se aplică regula de acces în baza certificatelor verzi COVID, la nici o intrare nu se cerea vreun document.

De câteva zile autoritățile au tot anunțat că de luni la mall e voie doar cu certificatul dacă ești vaccinat sau trecut prin boală. Doar că forma Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial pare că nu mai conține această restricție la fel de clar formulată. Haos cu certificatele.... Nici jurnaliștii nu mai înțeleg exact ce se aplică, mesajele autorităților sunt confuze, iar la „firul ierbii” lumea normală cu grijile ei de zi cu zi e lăsată să orbecăie după cum o ști...

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.