Negocierile pentru Cabinetul Ciucă sunt încă blocate. Liberalii au eşuat până acum în construirea unei majorităţi parlamentare, dar şi în ceea ce priveşte finalizarea echipei Executivului, unde UDMR are pretenţii la noi ministere-cheie.

Punerea la punct a Cabinetului Ciucă, programul de guvernare şi negocierea unei majorităţi la nivel parlamentar sunt încă în impas. Cea mai mare problemă este asigurarea numărului de voturi pentru învestirea Guvernului, în condiţiile în care USR nici măcar nu este luat în calcul pentru a fi adus la masa negocierilor.

Prin urmare, liberalii trebuie să ceară voturile PSD, formaţiune care pune însă condiţii foarte grele pentru a susţine echipa Ciucă. PSD vrea creşterea salariului minim general în două etape, urmând ca la 1 ianuarie 2022 să ajungă la 2.740 de lei şi la 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare, creşterea alocaţiilor copiilor până la 300 de lei (2-18 ani) şi 600 de lei (0-2 ani), precum şi creşterea punctului de pensie cu peste 10%, de la 1.442 la 1.600 de lei, începând cu 1 noiembrie.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.