Spitalele din România consumă cele mai mari cantităţi de oxigen din istorie, acum, în valul 4 al pandemiei de COVID-19. Medicii spun că boala este atât de înşelătoare, încât bolnavul nu simte starea de rău atunci când îi scade saturaţia şi de aceea, ajunge prea târziu la spital. Aici, în spitale, medicii aleargă cu tuburile de oxigen în brațe, unii pacienți fac cu rândul la aceeași mască, iar alții au ajuns să se îmbrâncească pentru o gură de aer. Cei care mai pot vorbi, se căiesc acum că nu s-au imunizat și îi îndeamnă pe toți să se vaccineze.

„Cred că aici, într-o lună de zile, s-a consumat mai mult oxigen decât s-a consumat într-un an de zile normal”, spune Andi Nodiț, managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București.

„Pacienții care ajung în terapie intensivă au, de regulă, afectare pulmonară de peste 90 la sută”, explică Beatrice Mahler, manager la Institutul „Marius Nasta” din București.

„Nu avem niciun pacient vaccinat, dacă puteți să credeți așa ceva”, constată revoltată o asistentă.

Integral pe Digi24Comentarii

Vaccinosu Dumnezau saii ierteee.

25 octombrie 2021 10:47

mircea acesta-i rezultatul prestarii medicilor muncitori,morti cat mai multi morti,unde sunt medicamentele si medicatia preventiva???Iohannis si guvernul lui au fost in stare sa faca pod aierian in decembrie 2019 in actiunea ,,,Sparanghl'''impreuna cu Boc si Flutur,acum se dau in crize,noroc ca au gasit un Ghinaral,tot di haita lor de hiene,nesatule

25 octombrie 2021 10:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.