Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat, joi, că certificatul verde va fi obligatoriul în aproape toate activitățile curente și la intrarea în orice instituție privată. Ministrul a reafirmat că își asumă obligativitatea prezentării certificatului verde în Sănătate.

„Eu am propus și îmi asum certificatul verde în Sănătate. E un mesaj care trebuie dat în mod evident. Acolo sunt texte foarte clare de sancțiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unității care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim”, a spus Cseke Attila, joi seara, la Digi 24, citat de Mediafax.

Ministrul anunțat că în 30 de zile, cel care nu prezintă certificatul verde va rămâne fără contract de muncă.

„Avem puncte de vedere de parcă România ar fi singura țară care face... de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar într-o formă mai dură, în foarte multe țări din Europa care astăzi au ridicat restricțiile sau se gândesc la asta și nu se uită la asemenea imagini. Nu suntem noi care am înnebunit și vrem să introducem această măsură”, a spus Cseke Attila.

În ceea ce privește certificatul verde, acesta va fi obligatoriu, începând de luni, „în afară de magazinele alimentare și de farmacii (...), în toate celelalte instituții și în instituții publice pentru toți vizitatorii care se duc în administrația publică centrală și locală. Și în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajați, pentru cei care sunt vizitatori”.

Cseke Attila susține că, pentru angajați, Guvernul nu poate propune, însă va face obiectul unei legi care să treacă prin Parlament, fiind vorba despre dreptul constituțional la muncă.

Ministrul Sănătății a mai spus că în privința evenimentelor private, precum nunți, botezuri și orice fel de alte evenimente, de luni „va fi o interdicție totală”.

„Aici și cei care sunt vaccinați sau au certificatul verde vor fi supuși la această măsură pentru că realitatea ne-a arătat că nu am reușit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunți botezuri, onomastică, orice altceva, că e spațiu închis sau deschis. Restaurantele, cafenelele pot să rămână deschise pentru vaccinați. La partea de spații cultuale, în mod sigur doar pentru cei care au certificat verde și este în discuție să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine (vineri - n.r.)”, a mai spus Cseke Attila, potrivit Mediafax.


Comentarii

Cseke Attila Ați auzit băăă apludacilor? Îmi asum certificăcatul verde, pentru că eu am început să mă certificac numai verde, mă cac numai verde ca găinațul verde de gâscă, de rață, de curcan, etc. Ce ziceți voi secuiii mei? Vă asumați și voi certificăcatul verde? Vă-n gură să vă sparg cu certificăcatul meu verde cu tot!

24 octombrie 2021 7:20

Ghyury Funar, etern candidat perdant la președinția României Mai du-te-n găoaza mă-tii băi hămesitule, te-ai ajuns și tu, parcă ești frate crucit cu Tartorul ăla din Coreea de Nord, că și ăla e ditamai buhaiul, el cântărește cam cât 3 sau 4 supuși d-ai lui. Tu, câte roabe de haleală și căte lopeți de mâncare halești zilnic? Că, ai făcut capul mare, ai câteva dărabe de slănină și șorici și pe cap, iar grumazul ăla plin de șorici e ditamai, te-n gură de hămesit nenorocit ce ești tu. Cine morții mă-tii te-a pus pe tine ministrul pulii acolo, unde tu habar n-ai ce faci și nu știi să faci nimic ca lumea? Te-n gură de hămesit prosper ce ești tu! Mânca-mi-ai toată pula să mi-o mănânci, hămesitule!

23 octombrie 2021 23:25

O intrebare Sunt vaccinat cu toate cele trei doze de vaccin.Dece pe certificatul de vaccinare a celei de a treia doze nu este specificata data expirarii vaccinului ?

23 octombrie 2021 21:11

Claudia Marcu de la Ziarul Național diagnostichează psihoza anului: segregarea pe criteriul vaccinării și învrăjbirea vaccinaților împotriva nevaccinaților. Astfel, a apărut dușmanul de clasă - „antivaccinistul” -, dar și noua propagandă de partid și de stat - vaccinul și doar vaccinul e „soluția”, iar cine cu crede asta face parte din problemă.

22 octombrie 2021 22:32

@Cseke Attila: de luni sugi pula prin prii dela masca - hai de beshi în p.m. de EURO-gunoi de grajd ce esti.

22 octombrie 2021 21:47

Raed Arafat, mason homo palestinian pus de masonul homo albanez Ponta sef la ISU Simtiti pula groasa a ungurului in goaza voastra de romani firavi?

22 octombrie 2021 14:56

gaozar bolsevic depistat: 12:26

22 octombrie 2021 14:21

Băi CAP DE PORC!!!!! Nhiiii la el ce GUȘĂ are, așa arătare n-am văzut de când sunt eu!!!!!! Ce înseamnă ”Îmi asum certificatul verde”? Dacă nu este o măsură bună, renunți la toată AVEREA FURATĂ DE TINE ȘI TOT NEAMUL TAĂU și RENUNȚAȚI ȘI LA CETĂȚĂNIA ROMÂNĂ?!

22 octombrie 2021 12:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.