Există guvernări pro știință, există organizări favorabile deciziilor democratice și există guvernări cazone. E limpede unde mergem. Ca să ieșim din tragedie, ni se propune același cadru de gândire care a favorizat tragedia: unul bazat pe înrolare și supunere.

Generalul Nicolae Ciucă este propunerea PNL pentru postul de premier. Ar fi pentru prima oară în istoria recentă a României când un general ocupă poziția votată de Parlament de șef al guvernului. Sau, mai corect, ar fi prima oară când știm.

Noi, civilii, nu avem acces la angajamentele secrete între ofițerii acoperiți sau colaboratori și multiplele instituții de forță ale României. Poate că au mai fost colonei, căpitani, generali sau oameni care au ascultat la dublă comandă, nu știm. Dar știm că, de data asta, ideea de stat aliniat gândirii militare și ierarhiei de securitate națională devine transparentă.

Integral pe LibertateaComentarii

UNFORGIVEN Suntem singura tarâ a UE cu premier general, fie el si pensionat si nu pot sa nu ma gândesc la.guvernele conduse de militari de-alungul istoriei. Da, 'nțeles să trăiți, vă raportez că nu mă mai gândesc. PS: Demnitarul US Army, s-a asigurat că cei 2% din PIB vor fi plătiți intocmai si la timp !

21 octombrie 2021 13:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.