Nicolae Ciucă, ministrul Apărării în Guvernul Orban și în Cabinetul demis al lui Florin Cîțu, se numără printre oamenii fideli președintelui Klaus Iohannis și ar fi preferat de șeful statului pentru postul de premier. De altfel, Ciucă a fost și prim-ministru interimar în decembrie 2020, după demisia lui Ludovic Orban. Militar de carieră, Ciucă nu este agreeat de liberali pentru un mandat plin de premier, dar va fi acceptat, potrivit surselor HotNews.ro.

Președintele Klaus Iohannis l-a propus liberalilor, miercuri seară, pe ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, pentru postul de premier, după ce Guvernul Florin Cîțu a fost demis de Parlament, iar Dacian Cioloș nu a reușit să treacă de parlamentarilor cu Cabinetul USR pe care l-a propus.

Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul partidului sunt trei variante pentru funcția de premier, dar Nicolae Ciucă ar putea primi votul liderilor de organizații pentru un mandat plin. Potrivit surselor citate, președintele Klaus Iohannis le-a transmis clar liberalilor că îl dorește pe Nicolae Ciucă.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.