Președintele Klaus Iohannis tocmai a aflat pe pielea lui ce înseamnă să instalezi în funcții-cheie oameni total inadecvați, cu recomandări și trecut ultra-dubios, impostori politici de calibrul lui Florin Cîțu. A trebuit să recunoască, după șase luni, că a greșit. Chiar și pentru un ardelean cu procesorul mai lent, nu i-a luat cam mult, totuși, să se prindă cu cine are de-a face?

Toate informațiile obținute de G4Media.ro indică faptul că relațiile dintre șeful statului și liderul PNL s-au tensionat teribil în ultimele zile. Iohannis i-ar fi explicat că nu-l mai poate desemna premier din moment ce nu poate strânge o majoritate, însă Cîțu ar încerca să forțeze nota să convingă partidul să-l propună din nou încurajat de o mică grupare din partid.


Mai mult, liderul PNL ar fi întrerupt de circa două săptămâni comunicarea cu Palatul Cotroceni, dar în interiorul partidului le-ar fi spus liberalilor că toate deciziile le ia în consultare cu șeful statului. Klaus Iohannis i-ar fi reproșat de față cu alți lideri din PNL acest neadevăr. ”Așa i-ai mințit, Florine?”, l-ar fi întrebat direct la ultima întâlnire.

Integral pe G4media.roComentarii

ciclop un raspuns posibil si foarte probabil : este incet la minte ,uita repede si pricepe greu cat e el de nemtalau !! Nu ati observat ca , profesor fiind , nu este in stare sa spuna cateva vorbe "la liber " nici macar la deschiderea anului de invatamant , citeste o fituica scrisa de niste scribalai !!

20 octombrie 2021 14:54

ion ... "prezintă tulburare de personalitate de tip antisocial, păstrând capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor faptelor sale”.

20 octombrie 2021 8:24

pensionar Amindoi sunt dusmanii romanilor si niste nemernici vanduti strainilor.

20 octombrie 2021 7:24

Eh! Autorul articolului se joacă cu supozițiile, ipotezele și alte păreri. Realitatea e poate alta. Președintele a greșit susținănd un individ găunos pentru a accede la conducerea PNL, mare eroare bazată numai pe opinia lui cum că Orban care era prea veteran ar fi trebuit înlocuit neapărat. Asta e marea greșeală. Cîțu a dovedit că NU e acel individ cu personalitatea și prestanța necesare pentru funcția de premier și cea de Imperator al PNL, gafând grav în ultima perioadă de timp înainte de congresul PNL, când a luat niște măsuri guvernamentale eronate concediind acei miniștri de la USR fără motive temeinice, plus cele câteva mânăreli și șmenării făcute pentru a-și asigura reușita la accederea în funcția de Mahăr al PNL, e vorba despre deblocarea unor fonduri bugetare din fondul de rezervă al guvernoiului, pentru mita politică în teritoriu necesară susținerii lui la accederea în funcția de conducere a PNL. Asta e esența problemei. Îm rest, părerile se pot închipui și interpreta variat. Punct! Acum, președintele și-ar putea repara greșeala, susținându-l pe Cioloș ca premier cu sprijinul PNL pentru refacerea coaliției de guvernare, dar e aproape imposibil. Ar mai rămâne o soluție de compromis, alt premier de la PNL și nu Cîțu și refacerea coaliției, marea problemă e că NU există acel personaj la actualul PNL în forurile de conducere ale partidoiului, personaj care să poată face față cu succes funcției de premier, iar Cioloș ar fi dispus să accepte acel compromis, alt premier PNL și NU Cîțu, plus refacerea coaliției de guvernare. Din păcate, nu prea mai e posibil.

20 octombrie 2021 6:18

De unde rezultă și înțelepciunea populară cum că prea multă intelijență strică! Căcîțu elev și student supereminent, Iohahannis superintelijent, doftorii cu vaxcinul superCACAlificați și gata pandaxia cu pandemia!

20 octombrie 2021 3:20

Dan Tăpălagă: (mult) mai interesantă este însă întrebarea ce m-a determinat pe mine sa i-o sug lu' alde Căcîțu, (cel putin) o jumătate de an, fără să mă prind ce si cum, precum si ce (sumă, încasată dela cine) mă determină acuma să sar să i-o sug lu' alde Ciolos, nu?! Cu respect, D.T.

19 octombrie 2021 23:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.