Oamenii de știință urmăresc cu preocupare un descendent al coronavirusului de tip Delta, care este responsabil pentru o proporție tot mai mare din cazurile de Covid-19 în Marea Britanie și ar putea fi mai infecțios decât varianta originală Delta, transmite Financial Times.

Potrivit sursei citate, această subvariantă, denumită AY.4.2, a fost recunoscută abia recent de virologii care urmăresc evoluția genetică a Delta, dar reprezintă deja aproape 10% din cazurile din Marea Britanie. Prevalența sa crește rapid, deși nu la fel de rapid ca a variantei Delta, de când a ajuns în Marea Britanie din India, la începutul acestui an.

Doi experți – Jeffrey Barrett, director al Inițiativei de Genomică Covid-19 la Institutul Wellcome Sanger din Cambridge, și Francois Balloux, director al Institutului de Genetică al Universității din Londra – au declarat că AY.4.2 pare a fi cu 10-15% mai transmisibil decât varianta originală Delta, care a ajuns să domine cazurile Covid din întreaga lume.

Integral pe UniversulComentarii

Idiot Io-s idiot și recunosc, dar cine mama dracului mai poate să creadă idioțenia asta cusută cu ață albă, după care cu roșie, după care cu roz, DE SE VEDE DRACULUI de pe Marte !

19 octombrie 2021 13:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.