Poți să crezi că oamenii sunt proști.

Poți să spui că se uită la televiziuni care le bagă gunoi în cap.

Poți să dai vina pe educație, pe analfabetismul funcțional, pe conspiraționiști, pe Șoșoacă, pe Facebook, pe Biserică.

Poți să găsești zeci de scuze și de explicații care toate să stea în picioare, dar nu te poți scoate din peisaj, ca un balon de aer cald care plutește pe deasupra acestei splendide catastrofe.

Niciodată divorțul dintre guvernanți și guvernați nu a fost mai clar. Niciodată prăpastia dintre ce vor oamenii și ce vor politicienii nu a fost mai mare. Niciodată ruptura dintre stat și cetățeni nu a fost mai vizibilă. Aceasta este realitatea: România este o țară neguvernată. Statul a eșuat prin ucaz prezidențial.

Integral pe RepublicaComentarii

Apel la bun simt Studiu publicat în Jurnalul European de Epidemiologie: Vaccinarea nu diminuează infectarea, ba chiar dimpotrivă. Autorii sunt cercetători la Harvard iar redactorul șef al revistei este președintele Departamentului de Epidemiologie al Universității

20 octombrie 2021 10:55

Hmm! (3) Scandinavii au interzis ModeRNA la tineri (pe motiv de epidemie de peri- si miocardita) iar în Israel a fost distractie maxima asta vara, cu toate ca aia erau super-"imunizati" si "protejati" de Pfizer.

20 octombrie 2021 10:52

noi Nu ti-e rusine, mai, prezidentule, tu&PNL ati infectat Capitala cu virus, cand ati organizat alegerile la Romexpo, acum 10 zile, cu 5000 de cetateni, necontrolati la vaccin, expirati, veniti din toate colturile Tarii. Idem, la Cluj, retardatul ala de pitic nebun Boc, a infectat zona, cu "untoldul" lui de rahat, si cu droguri. Jos, Johanis, jos PNL cu Catu !

20 octombrie 2021 8:49

Hmm! (2) O vină se poate imputa autorităților, care NU au interzis administrarea de vaccinuri către populație care au avut efecte secundare letale, e vorba despre Astra Zeneca, Johnson and Johnson, serurile chineze și rusești, etc. Deocamdată numai vaccinurile Moderna și Pfizer sunt cele mai eficiente contra bolii, plus acel tatament prin anti-corpi monoclonali, alt punct. Pentru că situația devine tot mai serioasă zilnic, s-ar impune o recarantinare la nivel național, plus aplicarea de noi restricții pentru a preveni propagarea bolii. Criza politică actuală are doi principali vinovați, unul e Florin Cîțu cel care a demis acei miniștri ai USR fără motive temeinice iar el are vina cea mai mare, iar de cealaltă parte USR care NU a știut să-i tempereze pe cei câțiva gargaragii gălăgioși care au aruncat lături peste Cîțu în timpul funcționării guvernării aliate. Iar pentru că Florin Cîțu e principalul vinovat, el ar trebui să dispară din primul plan al politicii țării pentru totdeauna, dar gașca aia de aplaudaci pleșcari și slugi umile aciuite pe lângă el se-ncăpățânează să-l proptească aiurea în continuare, în ciuda faptului că e un cal mort politic, o mârțoagă politică moartă pe vecie. În rest, numai de bine!

20 octombrie 2021 5:55

Hmm! (1) Articolul nu e rău, dar caută Țapul ispășitor, care nu prea există, sau NU există deloc. Nu poate fi scos vinovat președintele țării, iar guvernoiul care a căzut recent a ținut situația sub control binișor spre bine, până la momentul în care, în loc să mențină restricțiile la nivel național pentru prevenirea înrăutățirii situației provocate de virus, guvernoi care a greșit enorm la acel moment, ridicând restricțiile la nivel național. Cine e vinovat? Păi, eșecul campaniei de vaccinare, care eșec NU poate fi pus în cârca unui țap ispășitor, preșdintele țării sau altcineva. Susceptibilitatea maselor care NU s-au vaccinat încă e vinovatul, așa cum același lucru se-ntâmplă în SUA de exemplu, sau în mari țări europene. Lumea trebuie să-nțeleagă că numai vaccinarea e singura soluție, pentru a depăși și învinge boala, punct.

20 octombrie 2021 5:54

AUUU!!! Ce făcuși, vericule Negruțiu?! Le pălăriși turtia di tăt! Să știi că vei fi exclus cu scîrbă din comunitatea „republicanilor”, iar CTPulea va scrâșni din dinți mai abitir decât cutremurele din Vrancea!!!

20 octombrie 2021 2:59

Apel la bun simt Bun articol. Johannis i-a scarbit pana si pe liberali. Proasta alegere au facut.

19 octombrie 2021 17:40

PROBO Extraordinar articol ! Felicitari d-le Negrutiu.

19 octombrie 2021 16:23

Dan Felicitări dl. Negruțiu, un articol excelent care a surprins perfect starea din societatea românească.Se vede că trăiești printre românii care merg zilnic la cumpărături, își plătesc facturile din ce in ce mai greu, își duc copii la un sistem de educație eșuat, își fac griji pentru ziua de mâine.Cred că ești printre puțini ziariști care nu sunt slugile politicienilor și partidelor iar pentru un blid de linte scriu la comanda.Inca o dată, felicitări!

19 octombrie 2021 12:38

Robert Sighiartau, pastor penticostal, deputat PNL Bai ABCD, de ce te iei de distinsul nostru presedinte care sustine casatoriile homosexuale, impotriva invataturilor Bibliei?

19 octombrie 2021 10:54

Apel la bun simt Bai aBCD, esti paranoic. Cum ramane cu manifestatiile Sosoaca-HAUR, cu sutele de mii de bucuresteni retardati care nu vor sa poarte masca?

19 octombrie 2021 9:57

ABCD Capitala a fost infectata de cei 5000 de PNL-isti, care au navalit la congresul lor de rahat, cititi opinie de pnl-ist : " Europarlamentarul liberal Mircea Hava a afirmat, într-un interviu acordat HotNews, miercuri, la Bruxelles, că decizia autorităților de a permite desfășurarea festivalului Untold de la Cluj a fost o greșeală, dar cea mai mare greșeală a fost organizarea congresului PNL cu 5.000 de delagați prezenți la Romexpo, la București, în condiții de pandemie COVID-19. „Cea mai mare greșeală - „bă, frate, eu sunt șeful, fac ce vreau”- a fost acel congres cu 5.000 de oameni. Eu nu m-am dus. Și nu m-am dus pentru că roșu înseamnă roșu și azi și mâine, tot timpul. Adică cum, pentru noi, care suntem la PNL, nu este...? Că ne-a controlat... Cine a controlat, domn'e? N-a controlat nimeni pe nimeni. S-a făcut un simulacru de control. De ce? Pentru că trebuia ales cineva și să plece cineva. Asta este problema mare a României? Acei oameni care sunt acolo - pot să se supere și chiar îmi doresc să se supere pe mine - a afirmat Hava."

19 octombrie 2021 9:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.