Bursele de merit vor fi acordate doar pentru elevii cu medii peste 9.50, nu de la 8.50 cum sunt acordate în prezent, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la briefingul de la Palatul Victoria. Cuantumul minim al acestora se dublează din semestrul viitor, a mai spus oficialul.

„Bursele de merit se dublează, de la 100 la 200 de lei, în același timp crește plafonul de la care acestea vor putea fi acordate, de la media 8.50 la media 9.50. Aș vrea să vă reamintesc faptul că, urmare a predării online, urmare a renunțării la teze rezultatele au fost mult distorsionate astfel încât 50% din elevii României s-ar fi încadrat la bursa de merit, ca urmare a rezultatelor înregistrate la nivelul anului școlar 2020-2021”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că o condiție suplimentară este ca elevii să nu aibă mai mult de 10 absențe nemotivate, condiție care va fi stabilită prin ordin de ministru.

Integral pe edupedu.roComentarii

nea corectu Cand e vorba de bani moaca,primii merituosi sunt cei care impart banii.apoi odraslele lor,ale profesorilor ,ale favoroizatilor si truditul de rand care trage din greu si e mult mai destept decat acestia si mult mai responsabil ,e la urma.numa ca e gresit spus;sa te fereasca sfantul de prostrul ajuns sef.Fiindca si un destept din asta daca ajunge sef ,plin de frustrarile intalnite in sistem,nu din razbunare va face ceia ce face.Nu .Ci din constiinta si multi habar nu au ce e aia.

7 octombrie 2021 9:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.