După prezenţa la Olimpiadă, constănţeanul a jucat o semifinală în Canada, a urcat în clasament, iar săptămâna aceasta este cotat cu mari şanse la câştigarea unui nou turneu.

Horia Tecău nu a reuşit să facă mare lucru la turneul olimpic de tenis. Eliminarea din primul tur a venit pe fondul lipsei de omogenitate dintre el şi partenerul său, Adrian Ungur. Cum a revenit în circuitul ATP, alături de Robert Lindstedt, partenerul său tradiţional, constănţeanul a reuşit un nou turneu excelent. Tecău a ajuns până în semifinalele Rogers Cup. Pentru prezenţa în acest penultim act al turneului din Canada, Tecău şi Lindstedt s-au ales cu un cec în valoare de 38.180 de dolari şi 360 de puncte ATP. Acestea din urmă au contat foarte mult pentru cei doi, care au urcat câte două locuri în clasamentul ATP. Tecău se află acum pe locul 9, la un singur loc de cea mai bună poziţie a carierei. Lindstedt se află cu un loc înaintea constănţeanului. Tecău şi Lindstedt sunt pe locul trei în ierarhia dublurilor, poziţie ce le asigură prezenţa la Turneului Campionilor care va avea loc la finalul anului, la Londra.

Dublul româno-suedez este angrenat, în aceste zile, la turneul de la Cincinnati, unde au drum liber până în optimile întrecerii primind pentru prezenţa în această fază a întrecerii un cec în valoare de 108.00 de dolari şi 90 de puncte ATP. Competiţia din SUA este dotată cu premii totale de peste 2,8 milioane de dolari.

În optimile întrecerii care se desfăşoară pe suprafaţă hard, Tecău şi Lindstedt îi vor întâlni pe învingătorii din meciul Brian Baker (USA)/ Rajeev Ram(USA) - Julien Benneteau (FRA)/ Richard Gasquet (FRA).

Dublul Tecău/Lindstedt este cotat cu a patra şansă la victoria finală în turneul de la Cincinnati, graţie poziţiei din clasament. Această poziţie a fost obţinută graţie rezultatelor obţinute în ultimii trei ani, în care cei doi au adunat peste zece titluri ATP şi au jucat totodată trei finale consecutive la Wimbledon, cel mai prestigios turneu de Mare Şlem al lumii.

Halep se menţine pe 48

Constănţeanca Simona Halep a jucat şi ea în Canada, dar a fost nevoită să abandoneze în turul secund, din cauza unei accidentări. Fără a obţine prea multe puncte, sportiva constănţeană nu a reuşit să urce în ierarhia WTA, dar nici nu a coborât. Ea se află în continuare pe locul 48. Refăcută după accidentare, Halep s-a întors pe teren la Cincinnati, unde însă nu a avut prea mare succes. Constănţeanca a cedat în chiar primul tur, fiind învinsă de Anabel Medina Garrigues (Spania). Halep nu i-a luat decât trei game-uri ibericei, scorul final fiind 3-6, 0-6.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.