Guvernul propune creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022, cuantumul fiind stabilit în cadrul şedinţei Consiliului Tripartit. Guvernul propune creşterea salariului minim cu 10,9%, de la 1 ianuarie, de la 2.300 la 2.550 de lei. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că se estimează peste 1,9 milioane de beneficiari, impactul bugetar depăşind 1,8 miliarde de lei.

”Aş vrea să aprobăm în premieră, să avem o variantă a salariului minim, a formulei şi a dinamicii pentru următorii ani până la 1 octombrie, dacă se poate”, a declarat, marţi, premierul Florin Cîţu, la începutul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat, în aceeaşi şedinţă, care este propunerea Guvernului: ”Varianta pe care am discutat-o cu primul ministru pleacă de la propunerile pe care le-au făcut deopotrivă sindicatele şi organizaţiile patronale şi asigură o majorare a salariului minim brut de 10,9% ceea ce înseamnă o majorare de la 2.300 la 2.550”.

Integral pe AdevărulComentarii

Valer Dorneanu, de la CCR Măi fraților, dar pensia mea specială cu cât va crește? Că dacă nu va crește cu 310% pensia mea specială, atunci declar greva foamei și intru cu tot cu CCR în greva greblei foamei, foametei, nehaliturii, nehaliților, fomiștilor, înfometaților, hămesiților, etc. Cu respect, al dvs. Valer

29 septembrie 2021 3:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.