Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea opţională la 70 de ani şi interzicerea cumulării pensiei cu salariul pentru bugetari, după ce proiectul a fost avizat de comisiile din Parlament (4 avize favorabile şi 4 negative).

Concret, atunci când vor îndeplini condiţiile de pensionare, bugetarii vor fi nevoiţi să aleagă dacă rămân în câmpul muncii până la 70 de ani sau ies la pensie, iar cei care beneficiază deja de cele două venituri vor fi obligaţi ca în termen de 30 de zile să decidă pe care dintre acestea le vor păstra.

În ce-i priveşte angajaţii din mediul privat, şi aceştia pot opta pentru pensionarea la 70 de ani, putând însă alege şi să se pensioneze la limita de vârstă actuală (65 de ani pentru bărbaţi şi aproape 62 de ani pentru femei) şi să cumuleze pensia cu salariul din mediul privat, dacă angajatorul este de acord.

Integral pe AdevărulComentarii

Așa-i românul, adicătelea să crape și capra vecinului, dacă ălălalt vecin n-are capră. În țări mai civilizate și mai avansate, cumularea pensiei cu salariul e posibilă, dar impozitul pe venit e mai mare gradual în funcție de câștigul salarial săptămânal, pentru că acolo se încasează câștigul pe fiecare săptămână lucrată. Omul, are posibilitatea să mai câștige niscai piștari, cumulat cu pensia dacă e amărăștean și pensia aia e amărâtă și nu-i ajunge să trăiască decent, așa că omul poate lucra și mai are și posibilitatea să și câștige ceva peste pensie, iar impozitul se mărește dacă respectivul om căștigă ceva mai consistent. La noi în România, numai pensionarii speciali au drepturi, sau fostele patrupede din administrația de stat centrală sau locală, că deh, ăia pot să cumuleze și pensie suplimentară peste pensia obișnuită, numai omul de rând nu poate. O lege care să anuleze pensiile speciale NU ați dat, o altă lege care să nu mai permită prescrierea faptelor NU ați votat, dar v-ați găsit acum să votați căcatul ăsta de lege. Vă-n gură să vă fut cu legile voastre împuțite cu tot!

29 septembrie 2021 4:38

OARE SĂ FIE ADEVĂRAT???? Fraților!!!!! Vreți să ”NENOROCIȚI” o întreagă categorie profesională, (burtoși, puturoși, șpăgari, zeloși, ....... pensionarii din poliție, jandarmerie, armată.... . Jegoșii aștea vor și pensii, începând cu 42 de ani, vor să mai ridice si un salariu de la STAT LA UMBRĂ

28 septembrie 2021 13:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.