Rezultatele finale ale alegerilor pentru Bundestag, camera inferioară a parlamentului Germaniei reflectă un spectru politic complet fărâmițat:

Partidul Social Democrat (SPD) – 25,7%, 205 mandate

Uniunea Creștin Democrată (CDU) / Uniunea Creștin Socială (CSU) – 24,1%, 194 mandate

Verzii – 14,8%, 116 mandate

Partidul Liber Democrat (FDP) – 11,5%, 91 mandate

Alianța pentru Germania (AfD) – 10,4%, 84 mandate

Stânga – 4,9%, 39 mandate

Asociația Votanților din Schleswig de Syd (SSW), partidul minorităților daneze și frizien -, 1 mandat

Integral pe G4media.roComentarii

EINSTEIN Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, demis de premierul Cîțu, susține că pe durata mandatului lui au fost mai mulți oameni politici care au încercat să intervină în controalele de mediu făcute. Mai mult, Berceanu a spus la Digi 24 că fostul ministru al Mediului (n.r. Costel Alexe) ar fi făcut aceste intervenții, iar un consilier al acestuia era proprietarul unui depozit ilegal de gunoaie. Berceanu face referire la un depozit de aproape un milion de metri cubi, ilegal în Popești-Leordeni, la granița cu Sectorul 3, care până acum nu a fost semnalat niciodată și care a distrus caseta de evacuare a apelor menajere din București rezultând trei sectoare inundate cu materii fecale. În ceea ce privește munții de gunoi aruncați pe câmpurile din jurul Capitalei, Berceanu a declarat într-un interviu anterior acordat HotNews.ro că există un acord tacit din partea primăriilor, care știu despre această practică, dar nu fac nimic și acuză ”o cârdășie între funcționari ai statului, din diferite instituții, și oameni politici, care sunt implicați direct în afacerile astea și structuri de crimă organizată”.

27 septembrie 2021 9:42

URA!!! PSD-ul nemtesc a castigat alegerile in Germania. Acum vor sa-i cheme la Berlin pe Dragnea si Dancila sa-i invete cum sa mareasca pensiile cu 40% fara ca pensionarii sa simta. Vor s-o cheme si pe Firea cu Olgutza ca sa-i invete cum se poate mari numarul functionarilor astfel incat primaria Berlinului sa ajunga la nivelul Bucurestiului ca numar de angajati (45.000).

27 septembrie 2021 9:31

Lumineaza Doamne poporul tau Au belito .Cu socialu mai e cum mai e.Dar cu democratia Neam dus pe p..a cu totii Fiindca a inceput declinul si caderea exact ca si comunismul pana neam dat toti seama ca GATA-Nu se mai POATE.

27 septembrie 2021 9:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.