Guvernul ar urma să introducă, în ședința de astăzi, un nou prag de restricții - pentru localitățile unde incidența este cuprinsă între 6 și 7,5 cazuri de COVID la mia de locuitori. În acest scenariu - incidența între 6 și 7,5 la mie - circulația persoanelor în afara locuințelor va fi interzisă după ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele vor fi închise după ora 18:00, în aceleași zile, prevede un Proiect de Hotărâre de Guvern care intră în ședința de astăzi a Executivului, document obținut de HotNews.ro. Anterior, carantina de weekend era introdusă de la pragul de la 4 la mie, în vechiul scenariu. De asemenea, certificatul verde COVID-19 nu mai este necesar pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, ceea ce înseamnă că el este obligatoriu doar pentru copiii cărora vârsta le permite să se vaccineze.

De asemenea, potrivit proiectului de Hotărâre, certificatul verde COVID rămâne obligatoriu pentru accesul în restaurante, baruri, piscine, evenimente sportive, spectacole, evenimente private - petreceri, nunți sau botezuri - în localitățile unde rata de incidență trece de 3 la mia de locuitori.

Certificatul verde COVID atestă vaccinarea, testarea recentă sau trecerea prin boală. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani sunt exceptați de la prezentarea lui, ceea ce înseamnă că certificatul este obligatoriu doar pentru copiii cărora vârsta le permite să se vaccineze. Anterior, certificatul era obligatoriu și pentru copiii cu vârsta între 6 și 12 ani, ceea ce însemna că aceștia trebuiau să se testeze pentru obținerea lui.

Integral pe HotnewsComentarii

Lute iar pentru congresul de sambata au acces numai persoanele cu testul semnat de capcaun sau de deplasat

23 septembrie 2021 14:27

Guvernul Cîțu vrea sa omoare cât mai mulți români Vor mulți șobolani anti-vaxeri, dar și oameni nevinovați...

23 septembrie 2021 12:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.