Jumătate dintre români consumă zilnic carne și preparate din carne, iar 75% dintre ei sunt dispuși să plătească mai mult pentru carnea de la țară. În același timp, unul din patru români consideră carnea de vită mai prietenoasă pentru sănătate.

Peste 90% dintre români consumă carne și preparate din carne zilnic și săptămânal, arată datele unui sondaj Obor21.ro, prima cooperativă țărănească digitală. Aproape 70% preferă să cumpere carne proaspătă, iar un român din patru consideră carnea de vită mai prietenoasă pentru sănătate. Pentru a se asigura că achiziționează carne din surse sigure și cu o trasabilitate clară, majoritatea românilor sunt dispuși să plătească cu până la 30% mai mult.

Românii preferă să consume carnea la prânz (42%), în weekend (17%) sau oricând au ocazia (23%) , iar cei mai mulți o preferă gătită la grătar (26%) sau la cuptor (23%), confirmând o tendința spre un stil de viață mai sănătos, care s-a accentuat în ultimii ani.

Integral pe Jurnalul Național



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.