„City Insurance a devenit lider de piață prin câștigarea încrederii și aprecierii majorității românilor prin abordarea sa unică de a oferi produse de asigurare personalizate și servicii de calitate superioară, care acoperă nevoi specifice ale clienților”. E prezentarea oficială pe site-ul companiei unde sunt asigurați 45% din șoferii din România, devenită între timp falimentară.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât vineri să constate starea de insolvență a liderului pieței RCA, City Insurance, și să îi retragă autorizația de funcționare. Vă prezentăm câteva momente cheie din istoricul firmei – de la înființarea sa, datorită unor „investitorii vizionari”, la anii de top și activitatea sub conducerea unui „om de afaceri autodidact foarte experimentat” (cumnatul lui Adrian Năstase) până la conturi false, dosare penale și faliment.

Compania este controlată de Dan Odobescu, prin firma Vivendi International SRL, care deține 85% din firma de asigurări, potrivit datelor Termene.ro, citate de Libertatea. Dan Odobescu este cumnatul lui Adrian Năstase – Soția sa, Rodica Odobescu, este sora Danei Năstase, soția fostului premier al României, scria Hotnews.ro. Potrivit publicației, Dan Odobescu a preluat în 2015 funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație al societății de asigurări City Insurance, în urma demisiei lui Nicolae Mușat. Dan Odobescu a fost anterior trimis în judecată în stare de libertate în dosarul de corupție ASF-Carpatica (un alt faliment monumental din piața de asigurări), încă din luna aprilie 2014.

Integral pe EconomediaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.