Valeriu Gheorghiță a venit cu noi precizări legate de administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, în conferința de presă săptămânală privind evoluția campaniei de vaccinare. Indiferent de serul administrat inițial, doza booster se va face cu un ser pe bază de ARN mesager, a declarat medicul militar.

Principalele declarații ale lui Valeriu Gheorghiță:

* În momentul de față majoritatea studiilor arată în continuare menținerea eficienței ridicate împotriva cazurilor severe, a internării în Terapie Intensivă și a decesului în rândul populației generale. Ca atare ținta primară a campaniei de vaccinare rămâne prevenția cazurilor severe ce au potențialul de a suprasolicita sistemul medical și de a conduce la mortalitate crescută din cauza maladiei Covid-19.

* În acest sens luăm în considerare în primul rând administrarea unei doze 3 categoriei de persoane predispuse la forme severe de boală cu risc mare de a nu genera un răspuns impun suficient de ridicat după prima schemă de vaccinare și aici sunt incluse categoriile persoanelor cu condiții de imunosupresie, dar și persoanele care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire și care sunt implicate în activitățile critice pentru gestionarea pandemiei, precum personalul medical.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.