Este ora 6 dimineața și cum te apropii de Sintești, satul devenit celebru pentru arderile ilegale de deșeuri, aerul devine irespirabil. Un miros puternic de plastic ars îți întoarce stomacul pe dos. Din primăvară până acum arderile s-au rărit, însă de câteva zile focurile pornesc imediat ce se lasă noaptea. Comisarii Gărzii de Mediu merg și de câteva ori pe zi, le sting cu pompierii, însă imediat ce pleacă, filmul se reia.

Satul se află la câțiva kilometri de București, iar fumul este purtat de curenții de aer și înroșește în mod frecvent senzorii care măsoară calitatea aerului în Capitală. Ceea ce se întâmplă la Sintești nu este nou, nici unic în România, este o realitate tolerată de ani de zile de autorități. Cum a fost posibil? Este o poveste despre corupție și ignoranță, dar și o afacere de zeci de milioane de euro anual.

Cum intri în Sintești, te izbește imaginea sutelor de palate ale romilor, uriașe, abundent decorate, cu garduri înalte, care păstrează secrete. Dacă nu ar fi mirosul de fum, nu ar exista vreun indiciu că este ceva în neregulă.

Integral pe HotnewsComentarii

colceriu aurel garda de mediu paseaza responsabiltatea primariei si a rezolvat problema !

21 septembrie 2021 18:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.