Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, “are cale deschisă” să candideze pentru un nou mandat de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), rețea internațională de universități și institute de cercetare, scrie, marți, Pressone.ro.

Potrivit sursei citate, statutul Agenției nu îi permitea lui Cîmpeanu să candideze din nou, dar în iulie, cu două luni înaintea alegerilor, Consiliul de Administrație al AUF, condus de oficialul român, a schimbat situația printr-o modificare de statut. Astăzi el ar urma să candideze pentru un nou mandat, având drept contracandidat un universitar vietnamez. Agerpres anunță, separat, că o nouă Adunare Generală a AUF e programată zilele acestea la București.

Potrivit Agerpres, Universitatea Politehnica din București găzduiește, de marți până vineri, prima ediție a Săptămânii Mondiale a Francofoniei Științifice, în format hibrid (evenimente cu prezență fizică și evenimente online). Aceasta va reuni peste 900 de reprezentanți ai universităților din 116 state membre ale Agenției Universitare a Francofoniei.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.