Circulaţia camioanelor ar urma să fie interzisă vineri între orele 18 00 şi 22 00 dar şi în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 06 00 şi 22 00 pe DN 7 Valea Oltului, potrivit unui document de lucru din Ministerul Transporturilor pe care l-a consultat Economedia. În prezent, camioanele mai grele de 7,5 tone care transportă mărfuri neperisabile nu pot circula pe DN 7 între Piteşti – Râmnicu Vâlcea şi intersecţia cu DN 1 de la Veştem exclusiv în zilele libere de sărbătoare legală.

DN 7 -Valea Oltului este una dintre cele mai importante rute de tranzit din România, cu trafic greu intens iar propunerea pentru restricţionarea circulaţiei autotrenurilor în week end poate fi explicată şi prin starea drumului. Pe tronsonul Piteşti – Râmnicu Vâlcea (înainte de Deduleşti- Dealul Negru) sunt lucrări de consolidare iar la Câineni, în judeţul Vâlcea săptămâna trecută a fost montat un semafor pentru că s-a surpat zidul de sprijin.

Duminică, după amiază la Câineni, km. 225 cozile s-au întins pe mai mulţi kilometri. O altă zonă cu probleme este la podul de la Milcoiu, intrarea în Râmnicu Vâlcea unde vor începe lucrări de reabilitare şi, într-o primă fază vor fi interzise transporturile agabaritice.

Integral pe EconomediaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.