Toată presa din România a sorbit ultimul îndemn sportiv al președintelui Iohannis, zicere rostită la marginea pășunii din comuna Pianul de Jos (Jud Alba), transformată în modest teren de golf. Iaca îndemnul prezidențial, ca și cel la România educată sau la România normală. Vorbe de dragul vorbelor:

”Mă bucur să întâlnesc aici atât de mulți oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea acestor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”.

De ce zic că președintele cască gura la un nivel redus de gîndire? Pentru că golful în România este un sport cu adevărat exclusivist. În toată lumea, este socotit cel mai scump sport. Ora de golf costă de la 30 la cîteva sute de lei. În țara noastră nu se găsesc prea multe magazine din care să poți cumpăra pantofi de golf. Sunt speciali și au crampoane sau cuie, în funcție de starea terenului. Golf nu poți juca nici în blugii cu care mergi la serviciu și nici în costum. Inițierea în golf presupune niște lecții. Costă și ele. Un set de crose și de mingi, la fel, costă ceva. O sacoșă pentru crose și echipament, altă ”afacere”. Nu poți pleca de la golf în tricoul în care ai transpirat și cu pantofii cu crampoane. Mai mult, în România, din cîte știu, sunt cel mult 5-6 terenuri de golf, din care numai două cu toți parii, la Alba Iulia și la Pianu de jos. Cel de la Breaza sau de la Clubul Diplomatic din Capitală sunt mai mici.

Integral pe CotidianulComentarii

ardelean Acum a prins un loc Johanis la Pian, caci in rest terenul este aglomerat cu romanii din Alba... Belesti pula, daca ai avea Johanise , nu ai ba , mutalaule...

21 septembrie 2021 7:14

Victor Ponta, ofiter SIE, mason, homosexual Aici ai dreptate, xyz.

20 septembrie 2021 12:08

xyz Seful Romaniei e lipsit de omenie si bun simt elementar, cand, in prag de iarna, romanii zdrobiti si ingrijorati de facturile nesimtite la electr/gaze, isi exprima dispretul si ura fata de "guvernul meu" si fata de Johanis, acesta le explica cum e chestia cu "golful". In Germania tara stramosilor lu' Johanis, o atitudine atat de lipsita de responsabilitate fata de Popor, ar fi fost aspru pedepsita. Dar, in Romania, cetatenii explodeaza numai ca mamaliga....o data la 30 ani.

20 septembrie 2021 9:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.