Ce mai înseamnă democraţiile? În România, premierul aruncă parlamentul în derizoriu. În Rusia, alegerile sunt trucate de la un cap la altul. Iar în SUA, generalii îşi permit să joace ţonţoroiul pe nasul liderului ales.

Nu e nimeni deasupra legii? Să avem pardon. Unii dintre cei mai neaveniţi dregători sunt, ori se cred, mai cu moţ decât oricine. Grav e că şi marile concerne tehnologice s-au plasat pe grumazul libertăţii, sufocând-o eficient. Nu e niciun sistem mai bun decât democraţia? Pe moment, prestigiul ei rămâne uriaş, de vreme ce îi face mare concurenţă nu dictatura, ci democraţia mimată. Ea câştigă permanent poziţii noi nu doar în Rusia şi România cuplului Iohannis-Cîţu, ci şi în SUA.

Cazul românesc

În România, un premier care se ticăloşeşte pe zi ce trece e de părere că poate deroba după bunul său plac parlamentul de o parte din drepturile sacrosancte ale instituţiei cheie a democraţiei. Spre paguba democraţiei şi a imaginii ei şi a României, un Florin Cîţu tot mai trufaş, mai narcisist şi mai alăturea cu drumul liberalismului, care, dacă n-ar fi iresponsabil, ar aplana instantaneu criza politică demisionând, a afirmat că, după schimbarea radicală a compoziţiei politice a puterii şi a cabinetului n-ar fi ”nevoie să ceară un vot de încredere în Guvern”.

Integral pe AdevărulComentarii

je, militant PSD online L-am vazut ieri pe d-l Dragnea. Ce barbat viril! Pacat ca vrea sa-si faca alt partid...

20 septembrie 2021 7:25

Xi Jinping-pong: i-as suge pula lu' Episcopul homosexual de Huși - #ACUM! Ne vedem asadar la bordel (la Ambasada RPC din Capitala tarii Dvs., n.m.).

19 septembrie 2021 23:15

Episcopul homosexual de Huși je, te-aș sodomiza ca pe studenții mei.

19 septembrie 2021 18:01

je " ...la jumătatea lui aprilie, Andrei Caramitru se legase pe viață, sau așa credea el: „Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numita BOR este doar o organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are nicio legătura cu Biblia și cu credința. Niciuna. E un ISIS. O sectă demonică. Așa că de azi, oameni buni – EU NU O SA MAI CALC NICIODATĂ IN VREO BISERICA ORTODOXA". Non - valoare de om tanar, cu pretentii de politician, complice la USR/PLUS cu derbedoaica Clotilda, cu Plicusor Dan, cu Bulai despuiat ca nebunu' si calare pe un cal, vedeti pe mainile acestor netrebnici a ajuns Romania.

19 septembrie 2021 15:27

Xi Jinping-pong @ Codrin Ștefănescu Promit sa-ti sug pula 24 din24 pe întreaga peroiada a "Pandemiei"!

19 septembrie 2021 2:09

@Petre M. Iancu Bine, dar Premierul Căcîtzu' nu face decât sa aplice EURO-Modelul ... GERMAN al Babei avortoance Merkel (patent Refugiada de Vara Extra-Parlamentara 2015, n.m.), nu?! Cu respect, Paulus

19 septembrie 2021 2:07

Codrin Ștefănescu Boașele mele vor fi lovite și azi de bătbia lui ciclop, care-și zice și noi, și ABCD, pensionar, plecat, etc.

18 septembrie 2021 9:27

Codrin Ștefănescu, oase de șmecher Boașele mele sunt lovite des de bărbia postacului PSD: noi/ciclop/ABCD.

17 septembrie 2021 22:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.