O ordonanță de Guvern, aprobată de Guvernul Cîțu, la finalul săptămânii trecute a blocat toate concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice, ceea ce înseamnă că toate angajările pe funcții bugetate de la bugetul de stat au fost blocate.

Prin OUG 99/2021, Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID–19 a fost modificată, prin adăugarea unui nou aliniat la articolul 27.

Astfel, noua prevedere adoptată prin OUG 99/2021 prevede că ”în instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), a posturilor şi funcţiilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea şi coordonarea acestuia, a posturilor şi funcţiilor vacante din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi caselor de asigurări de sănătate, a posturilor şi funcţiilor vacante din unităţile sanitare publice aparţinând ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii…”, se arată în documentul Guvernului Cîțu.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.