Proiectul de lege care ar urma să reglementeze compensarea facturilor la energie și gaze pentru milioane de români, care consumă mai puțin de 200 kilowați oră lunar și sub 1200 de metri cubi de gaze pe an, nu are încă o formă finală. Și necunoscutele sunt multe. De exemplu, va fi sau nu sprijinit un român care primește o factură de regularizare cu un consum de peste 200 de kilowați? Sau vor primi ajutor românii care stau în blocuri cu centrale pe gaz? Sunt întrebări la care oficialii nu au încă un răspuns.

La o zi după ce de la Palatul Victoria guvernanții le-au promis românilor discounturi la factura de gaze și curent, reprezentanții Ministerului Energiei nu au reușit să vină cu detalii suplimentare și să lămurească câteva dintre situațiile în care se vor găsi, cu siguranță, mulți români la iarnă.

De exemplu, în cazul în care un român primește o factură de regularizare, cel mai probabil peste pragul de 200 kWh, până la care se acordă compensarea de 18 bani/kWh, va beneficia sau nu de sprijin de la stat? Poate că el are, în mod normal un consum care l-ar face eligibil.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.