Principala agenție științifică medicală a Indiei și-a croit mesajul și recomandările COVID pentru a facilita discursul optimist și scopurile politice ale premierului Nardendra Modi, în ciuda crizei pandemice care se apropia, și care a făcut ravagii în primăvară, spun cercetătorii citați de New York Times.

În septembrie 2020, cu opt luni înaintea valului pandemic catastrofal care a lovit India în primăvara următoare, oamenii de știință numiți de guvern au minimalizat posibilitatea unei noi contagiuni în țară.

Infectările din valul precedent și lockdown-urile aferente au reușit să potolească pandemia, au scris oamenii de știință într-un studiu care a fost prezentat pe larg de presa națională, după ce a fost lansat, anul trecut.

Integral pe LibertateaComentarii

Hautorele acestui harticol gigantic ca suprafață de hârtie mâzgălită nu face decât să toarne apă în vinul succesului Indiei de a jugula valul patru al pandemiei cu tulpina Delta! Personal, mă așteptam să detalieze felul cum au reușit indienii această ispravă medicală folosind masiv Ivermectina, dar nu, hautorele ne povestete pe larg, pe foarte larg, ce se întâmplă atunci când „politicul subordonează știința”! Nici măcar o silabă despre factorul medical decisiv! Parcă vrea să spună că, dacă n-ar fi fost controversele povestite pe foarte larg între indienii de vârf, fiecare indian, viu sau mort de Covid, ar fi primit cel puțin 5 kg. de aur de 24 de carate! Apropo, poate nu știți, dar India deține cea mai mare parte din aurul lumii. Nu în trezoreria statului însă, ci în posesia populației!

16 septembrie 2021 11:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.