Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, un proiect de ordonanță potrivit căruia angajaţii din domeniul asistenţei sociale vor fi obligați să prezinte fie dovada vaccinării anti-COVID, fie săptămânal test negativ, fie dovada trecerii prin boală. Premierul Florin Cîțu a explicat că autoritățile merg în această direcție pentru mai multe categorii de angajați și a precizat că testarea se va face pe banii angajaților, pentru că statul oferă vaccin gratuit.

„Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală”, a declarat premierul.

Întrebat dacă este posibil ca tot prin ordonanță de urgență să fie introduse astfel de măsuri și pentru alte categorii, precum profesorii sau medicii, Florin Cîțu a replicat: „Mergem în această direcţie, clar vom cere testare, personalul medical e vaccinat 70 la sută. Vom vedea cea mai bună variantă”.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.