Consumatorii casnici cu un consum lunar cuprins între 30 și 200 kWh lunar vor primi de la stat o subvenție de 18 bani/kWh, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Facturile la gaze vor fi compensate de stat în procent de 25%.

Mecanismul de compensare se va aplica de la 1 noiembrie, iar Ordonanța de Urgență care va aproba această schemă de compensare va fi aprobată în maximum două săptămâni. Practic, toți consumatorii casnici cu un consum lunar cuprins între 30 și 200 kWh vor primi direct, în facturile aferente consumului de energie din perioada noiembrie-martie, reducerea de 18 bani/kWh, fără să facă nimic, fără să completeze vreun formular și indiferent de furnizorul de energie electrică.

La gaze, se va aplica o reducere procentuală de 25% la factura oricărui consumator casnic cu un consum de până la 1.200 metri cubi pe an. La fel, fără vreun efort din partea clientului și la orice furnizor.

Integral pe economica.netComentarii

pensionar revoltat Nu guv, nu Catu-Matu, noi romanii vom umple buzunarele excrocilor cu ajutorul lui Catu si a Mutalaului.

16 septembrie 2021 7:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.